Grenspark Groot Saeftinghe

Branding strategie / Huisstijl / Website

Over Grenspark Groot Saeftinghe

Op de grens van Vlaanderen en Zeeland ligt het nieuwe Grenspark Groot Saeftinghe. Hier bevindt zich het grootste getijdengebied van West-Europa. De schorren en slikken van Het Verdronken Land van Saeftinghe lopen onder op het ritme van eb en vloed. Een paradijs voor water- en weidevogels. In dit uitgestrekte landschap — van de Westerschelde tot Hulst en de haven van Antwerpen — zijn haven, landbouw en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nu de ontpoldering van de Prosper- en Hedwigepolders onomkeerbaar zijn is het tijd voor een nieuwe economische en maatschappelijke impuls voor het gebied. Het creëren van kansen voor iedereen!

Bewoners, overheden, natuurorganisaties, landbouwers en de Antwerpse haven werken samen om het nieuwe grenspark te vormen en op de kaart te zetten!

De uitdaging

Laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt. De vraag aan Zidiot omvatte alle elementen om als gebied, bewoners, partners en ondernemers samen naar buiten te treden.

Dat gezicht, die uitstraling, begon met een sterk logo, waarin haven, landbouw en natuur samenkomen.
Om de verbinding in de regio en tussen de partijen te versterken.

Van daaruit is, met karakteristieke inbreng vanuit het grenspark, een unieke huisstijl ontwikkeld. Die samen met de branding strategie ruimte biedt aan iedereen.
De huisstijl is door alle betrokkenen te downloaden op de hiervoor ontwikkelde toolkit.

Voor de boeren en ondernemers uit het gebied ontwierp Zidiot een bijpassend streekmerk logo en communicatiemiddelen. Zodat onder de vlag van het nieuwe grenspark de smakelijke, zilte streekproducten samen komen.

Het grenspark is er natuurlijk ook voor bezoekers! Fijnproevers en avonturiers, die houden van een ruig en grensverleggend landschap of een echt streekgerecht. Laarzen aan en eropuit om vogels of schepen te spotten. De website biedt alle informatie die nodig is voor een bezoek en een warm welkom in het gebied.

PRAATJES BIJ DIE PLAATJES

Een online beeld zegt dan wel meer dan 1.000 woorden, het is nog geen gesprek. We leren je graag echt kennen, in Zidiot hometown Den Haag of daarbuiten.

Ja! Hou mij op de digitale hoogte